Bo vid Mälaren

Det är väldigt vackert att bo intill vatten och Axviken är ett av de ställen som du kan göra det på. Axviken ligger precis vid Mälaren i Södertäljes kommun och i närheten av samhället Enhörna. Runt omkring Enhörna och Axviken finns det olika sätt att bo på.

Vanligaste boendet som erbjuds är bostäder som flera familjer kan bo i. Naturligtvis finns det tillgång till att köpa hus och fritidshus också. Axviken är ett perfekt område om du är intresserad av att hitta ett fritidsboende.

Området är vackert och natur ligger precis runt knuten med tillgång till fiske och bad i Mälaren eller så kan man vandra på olika vandringsleder, allt tillgängligt runt husknuten. Den vackra naturen inbjuder till att ta det lugnt och njuta, men också att vara aktiv på många olika sätt efter ditt tycke och smak.

För dig som är lite osäker på var du vill bo, går det att få mer information och vägledning, råd och stöd i kommunhuset i Södertäljes stadshus. Det kallas för Boinfo och där kan du få inspiration och framför allt kunskap om hur du ska bära dig åt för att hitta boende i Axviken och dess närhet.

Personalen som arbetar där berättar för dig vilka krav hyresvärdarna har. De kan komma med bra tips på vilka områden som finns som inte har så långa köer, samt hur dessa bostadsköer funkar. Dessutom ger personalen dig råd om hur du kan hitta hyresvärdar som hyr ut privat. Eller hur det ser ut för att kunna hyra bostad i andra hand.

Är du däremot ute efter att köpa ett hus i Axviken eller i närheten, finns det ett antal fastighetsmäklare i området som kan ha hus och fritidshus till salu. Eller kanske du rent av vill köpa en tomt för att bygga ditt eget drömboende i närheten till Mälaren.

Att bo i Axviken innebär att du kan bli ett med naturen!