Fritidsaktiviteter i Axvikenområdet

Det finns många fritidsaktiviteter i Axviken med omnejd som både stora som små och gammal som ung kan hitta på. Detta både inom- och utomhus och allt hänger ihop med vilka intresse du har.

Ett bra exempel för dig som gillar att åka skridskor under vinterhalvåret, är att det finns möjlighet att göra det i hockeyrinkar och utomhus på anlagda isbanor på olika idrottsplatser samt i utomhusrinkar runt Axviken och i Södertälje kommun.

Är du ute efter att få uppleva natur under din skridskoåkning, finns det möjlighet att kunna åka på naturis på Mälaren om du skulle vilja det. Annars går det lika bra att gå någon av de vandringsleder som finns att tillgå.

För dig som vill vara inomhus finns det möjlighet att delta i olika aktiviteter som kommunen erbjuder i de olika idrottshallarna, såsom brottning, basket, dans och volleyboll. På kommunens spontanidrottsanläggningar utomhus, finns det allt från möjligheten att spela fotboll eller rida, till att klättra eller utföra parkour.

Annars under sommarhalvåret, när det börjar bli varmt och skönt, då speciellt i vattnet finns det väldigt fina badplatser vid Axviken, samtidigt som det finns chansen att kunna åka ut med en liten båt för att testa din fiskelycka eller för att besöka alla småöarna runt omkring.

Vill du vara med i en gemenskap finns det olika typer av föreningar. Du har nästan 400 olika föreningar att välja mellan. Vilket intresse du än har, finns det något för allas tycken och smak, oavsett vilken ålder, tjej eller kille, gammal eller ung och framför allt vilka förutsättningar du har.

Föreningarna får uppmuntran från Södertälje kommun till att utvecklas och kunna ge alla en möjlighet att kunna ha en fritid som är hälsosam. Därför försöker man rikta in sig på barn och ungdomar i första hand.

I Axviken behöver du aldrig ha tråkigt, utan det är bara bege sig ut på upptäcktsfärd för att uppleva och se vilka fritidsaktiviteter som erbjuds!