Juridisk hjälp

Det kan ju vara så att ibland så behöver man hjälp och då speciellt juridisk sådan. I Axviken med omnejd finns det juridisk hjälp inom många områden, inte minst för att få reda på vilka regler som gäller, till exempel inför en bodelning för EU-migranter och andra. Då finns bland annat juridisk hjälp vid bodelning att tillgå genom olika företag och kommunens försorg.

Att komma som ny till ett nytt land är aldrig lätt, för det är ju andra lagar och regler som gäller i just det landet. Detta gör att du kanske bryter mot lagar och regler som du inte ens visste om att de fanns.

Vill du veta vad som gäller, kan du alltid gå till polisen. Vilket är en bra start om du vill ha reda på vissa lagar och regler, som exempelvis vad som gäller i samband med bilkörning eller vad som händer om du skulle bli rånad eller få inbrott i din bostad. Då finns poliserna där som en stor informationskälla.

Ett bra sätt att få reda på saker och ting, förutom att kontakta kommunen och företag som arbeta med juridik eller polisen, är att prata med de personerna som finns runt omkring dig. För det är aldrig fel att få reda på så mycket som möjligt, vilket gör att du slipper att hamna i trassel i onödan, detta genom att inte vara påläst eller upplyst om vilka regler och lagar som gäller just i Sverige.

Det kan ju vara bra att veta vad som gäller, när du beger dig ut i trafiken och kör bil, eller behöver göra en bodelning om uti fall du skulle skilja dig från din partner. Just sådana lagar och regler kan vara olika inom EU och gör att du som EU-migrant kan råka ställa till det för dig alldeles i onödan; detta på grund av att du helt enkelt inte hade kunskaperna.