Kultur i Axviken med omnejd

I Axviken med omnejd finns det mycket att göra om du är intresserad av kultur. Allt från konserter och utställningar, till teater och kulturhus. Det är egentligen bara din fantasi som sätter stopp för vad du kan hitta på.

Allt hänger naturligtvis på vilket tycke och smak du har, men du har i alla fall ett smörgåsbord av kultur att välja mellan i Södertäljes kommun. Tycker du om att gå på teater till exempel finns det olika teaterscener som du kan välja mellan, som till exempel Södertäljes stadsteater eller Östergatan 31; teatern Östergatan 31 har föreställningar på finska och teater för barn, ungdomar och vuxna.

Eller så går du och besöker Enhörnas Teaterförening som har barnteater och musikteater samt lyrik- och musikprogram. I samband med dessa event finns det chansen att ta sig en fika i deras café, som håller öppet vid föreställningarna, och annat kul som de erbjuder.

Har du andra intressen finns det möjlighet att kunna gå på olika museum och gallerier som finns runt om i kommunen. Eller gillar du sevärdheter och är intresserad av historia kan du alltid besöka till exempel Tullgarns slott eller Torekällberget.

Har du ett barn som är experimentsugen eller vill ha reda på hur saker och ting funkar så är Tom Tits Experiment utmärkt att besöka. För de som är gillar historia och vikingar, kan man alltid besöka Birka, som sägs vara Sveriges första stad.

Axviken med omnejd har mycket att erbjuda för alla som är kulturintresserade. Det gäller bara hålla ögonen öppna och se vad det finns för erbjudanden i kulturmenyn. Det erbjuds kultur för alla, stora som små, tjejer och killar, gammal som ung eller från andra kulturer.

Kultur finns i omgivningen och gör det lätt för var och en att uppsöka det man är intresserad av utan några som helst problem!