Natur i Axviken

Gillar du natur så är Axviken med omnejd det rätta för dig, för det finns massor av natur runt omkring. I Mälaren finns det många öar och en av dessa ligger bara ett stenkast från Axviken och heter Slandön, som är granne med den lilla ön Högholmen. Men dessa är bara ett fåtal av de öar som är tillgängliga, om du har lust att upptäcka öar som har folk som bor på ön, eller är helt obebodda.

Dessa ger dig ett rikt växt- och djurliv som du kan njuta av i alla väder. Lockar inte öarna, finns det så mycket annat du kan hitta på. Något som är populärt är att vandra på de olika vandringslederna som Södertälje kommun erbjuder sina kommuninvånare.

Dessa är olika långa och av olika svårighetsgrad, vilket gör att det finns leder att vandra på för alla. En av de utflyktsvägar och vandringsleder som du kan välja är Hälsans stig, som är 7 kilometer lång och går i hälsans tecken och finns i Södertälje.

Ett annat alternativ är Lingarundan som är cirka sju kilometer lång och är kantad av fornlämningar och gamla gårdar. Detta gör att den är perfekt att vandra om du vill röra på dig, samtidigt som du får lära dig en massa om Södertäljes historia.

Axviken har naturligtvis naturen in på knuten och det ger dig möjligheten att få ta del av växter och djur alldeles i närheten av där du bor. Allt från skog med träd och buskar, till Mälaren och dess öar och djurliv.

Alla dessa möjligheter gör att det finns natur som passar alla och då inte så långt bort heller. Så det är bara att packa matsäcken, för att sedan bege sig ut på äventyr och upptäcka vad naturen har att erbjuda dig.

Det sägs att det finns inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder, vilket gör att du kan vara ute i naturen året runt!