Resa till och från Axviken

I Södertäljes kommun finns det många sätt att resa på och detta gör att du har ett stort utbud på olika färdsätt att ta dig till och från Axviken på.

Det mest miljövänliga alternativet och det sätt som du har mest kontroll över är att ta cykeln och cykla ditt du vill. Att cykla är relativt säkert eftersom det finns cykelvägar i hela kommunen och det finns dessutom särskilda cykelkartor som du kan hämta på Turistbyrån i Södertälje eller ladda ner via nätet.

Ett sätt som också är väldigt enkelt är att att ta del av SL (Stockholm Lokaltrafik) och de erbjuder sina resenärer olika typer av biljetter och trafiknät. Du kan välja mellan att åka buss, pendeltåg eller tunnelbana när du väl kommer till centrala Stockholm. Bland dessa alternativ finns biljetter för dig som bara ska åka någon enstaka gång, men också för dig som pendlar till och från ditt jobb.

Känner du inte för att ta del av de kommunala transportsätten, går det alltid bra att köra bil. Du kan skaffa dig en egen bil som ger dig möjligheten att ta dig fram överallt i kommunen och parkera lite varstans. Bland annat finns det P-garage i Södertäljes centrum där det går att parkera gratis två timmar varje helg.

Har du ingen egen bil går det naturligtvis bra att hyra bil också, men dock bara i Södertälje och då på olika bensinstationer eller hos biluthyrare. Detta kanske är mest lämpligt om du bara är på besök i Axviken med omnejd för en kortare tid.

Vill du lyxa till det finns det dessutom möjlighet att kunna ta en taxi med något av de två taxibolagen som finns i Södertäljes kommun, Taxikurir Södertälje eller Södertälje Taxi.

Vilket sätt du än väljer som transportmedel till och från Axviken så gör kommunen allt för att du ska vara så säker som möjligen i trafiken. Detta genom att bland annat begränsa hastigheten och se till att växter med mera inte skymmer sikten längs vägar och gator.