Skolor och förskolor

I Axviken med omnejd finns det skolor och förskolor, både privata och i kommunens försorg. Detta är till för att kunna ge en pedagogisk mångfald, vilket gör att du kan välja den inriktning som passar ditt/dina barn och ungdomar bäst.

Bland de fristående förskolorna och skolorna finns det olika inriktningar att välja mellan och inom de kommunala har de fokus på Reggio Emilias filosofi. Detta innebär att barnen får lära sig att socialisera genom att leka, vara glada och få utmaningar, samtidigt som de får estetiska upplevelser som gör att barnens förmågor och kunnande utvecklas.

För de barn som inte går på förskola finns det möjlighet att delta i den öppna förskolan, där barnen och deras föräldrar kan träffas och vara med i den pedagogiska verksamheten. Där finns det möjlighet att pyssla, läsa böcker och följa med på utflykter, men framför allt handlar det om att barnen ska få leka med andra barn i samma ålder.

För de barn som är äldre så är det skolan och gymnasieskolan som gäller och kommunens mål är att ständigt utvecklas och ge barnen och ungdomarna möjlighet att lära och få de resultat som gör att de kommer att klara sig när det är dags att komma in i vuxenvärlden.

Bland gymnasieskolorna finns det olika program, vilket gör att det finns möjligheter för alla ungdomar att hitta en utbildning som passar just dem. För den som är vuxen finns det även möjlighet att kunna vidareutbilda sig. Det kan vara så att du kanske inte har gått gymnasiet och behöver gymnasiekompetens, eller för dig som är ny i Sverige, och behöver lära dig svenska språket. Eller, det kan också vara så är att du vill lära dig ett yrke och då finns det möjlighet att söka sig in på Yrkeshögskolan, med olika inriktningar.

Förskolor och skolor finns det många av i Södertäljes kommun, vilken du än väljer, garanterar dessa en utbildning av hög kvalitet!